Om os

Om os


Betaniahjemmet er et selvejende plejehjem, der har driftsoverenskomst med Frederiksberg Kommune. Plejehjemmet ejes og drives af Betaniaforeningen, som er en organisation under Metodistkirken i Danmark.


Vi arbejder ud fra et kristent grundlag med fokus på den individuelle beboers fysiske, psykiske, sociale, kulturelle og åndelige behov som en helhed, og er inspireret af teolog K.E. Løgstrups filosofi om "Mødet".


Beliggenhed

Plejehjemmet Betaniahjemmet er beliggende på Frederiksberg tæt på Frederiksberg Have (1,5 km.), Frederiksbergcentret (800 m) og andre forretninger. Der er 200 m. til offentlig transport (bus), 800 m. til metrostation.


Fysiske rammer

Betaniahjemmet har 60 boliger, fordelt på 4 etager med 15 etværelses lejligheder. Hver etage er indrettet med køkken, opholdsstue og spisestue samt to fælles badeværelser. 

 

Den individuelle bolig består af en entre med indbygget klædeskab, badeværelse, niche med seng og sydvendt altan. Sengen er fast inventar, hvis du har brug for hjælp til forflytning. I modsat fald kan du anvende din egen seng, hvis du ønsker det. I boligen er der kaldeanlæg, mediestik til telefon, tv- antenne og internet.


Historie

I 1930 købte Betaniaforeningen Villa Athen, som lå, hvor plejehjemmet Betaniahjemmet ligger i dag. Villaen blev oprindelig bygget som palæ, som gave til Prins Vilhelm (senere Kong Georg d. 1. af Grækenland). Kong Christian d. IX tillod dog ikke, at prinsen modtog en sådan gave. Bygningen er siden genopbygget i 1960, og renoveret i hhv. 1997, 2000 og 2005.